Handvävda mattor

Handvävda mattor

På Vävmakeriet väver vi vad som faller oss in, sånt vi själva tycker om. Även under 2021 kommer det att bli en hel del mattor. Nu börjar provvävning med vårt eget garn, av ull från fåren i den östgötska skärgården. Nedan kan du se vad som är på gång i vävstolarna för närvarande och vad som kan beställas.

Vår designprocess börjar med provvävning och följer inga färdiga mallar men bygger på väl beprövad erfarenhet. När vi behöver, färgar vi garnet själva. En lyx vi unnar oss för att få det precis som vi vill…


På gång just nu – möjlighet att boka en matta:

Trasmatta i dubbelbindning (taquete), bomullsmattvarp och bomullstrasor som inslag. Bredd 100 cm, längden avgör du.

Matta i gåsögon, grov linvarp, 135 cm bred. Inslag kan bli lin, ull eller mattrasor. Denna varp är fullbokad, men kan återkomma om intresse finns.

Mattor med linvarp, 70 cm bredd. Den oblekta, linfärgade varpen ersätts nu av en rostfärgad som räcker till nya beställningar.  Den oblekta kommer att bli aktuell igen längre fram.
I den här väven kan både mönster och material varieras. Mjuk svensk ull som möter fötterna vid sängen om morgonen, det blanka linets elegans eller ett mer rustikt intryck? Vi har byggt in alla möjligheter och möter dina önskemål. Här är två exempel:

Gåsögonmönster och
100 % lin som inslag.
En hellinnematta!
Prisexempel: 70 x 180 cm 4700 kr

Matta med jeanstrasor och hampasnöre

Jeanstrasor och polerat hampasnöre –  för entréer och altaner.
Prisexempel: dörrmatta
70 x 50 cm 1400 kr 


Om du gillar det du ser lämnar vi en offert. Kontakta oss!